Netwerkbijeenkomst

  • Vr 14 jun.
  • 14:30 - 17:30
  • Cupola XS, Haarlem

In vervolg op de netwerkbijeenkomsten in 2023 organiseren we in 2024 opnieuw twee netwerkbijeenkomsten over een veilig werk- en meldklimaat. We nodigen je van harte uit voor de eerste netwerkbijeenkomst op vrijdag 14 juni bij Cupola XS in Haarlem. 

Deze netwerkbijeenkomst richt zich op experts, strategen en professionals rond een veilig werk- en meldklimaat, compliance en integriteit. En leidinggevenden op alle niveaus.

Netwerkbijeenkomst

Programma:

Tijdens de plenaire opening gaan we in gesprek over de meldprocedure met professionals die vanuit verschillende perspectieven hun kennis delen; een HR-verantwoordelijke, een jurist en een vertrouwenspersoon.

Na de plenaire opening splitsen de deelnemers zich op in drie workshops, die elk een specifiek aspect van het meldproces zullen behandelen:

Workshop 1: Dilemma's rondom anoniem melden

In deze workshop gaan deelnemers dieper in op de ethische en praktische dilemma's rond het anoniem melden van ongewenst gedrag of omgangsvormen. Er wordt besproken hoe organisaties omgaan met anonimiteit, de mogelijke voor- en nadelen en de impact ervan op het meldproces en de opvolging van meldingen.

Workshop 2: Terminologie, waar hebben we het over? 

Deze workshop richt zich op het definiëren en verduidelijken van terminologie die wordt gebruikt in het kader van het melden van ongewenst gedrag en omgangsvormen. En dit start al ver voor het meldproces, wat verstaan we bijvoorbeeld onder grensoverschrijdend gedrag? Wat is het verschil tussen signalen, meldingen en vermoedens van misstanden?

Workshop 3: Welke skills zijn essentieel voor leidinggevenden? 

In deze workshop gaan we in gesprek over verantwoordelijkheden en de competenties van leidinggevenden rond het melden van misstanden. Leidinggevenden staan vaak voor grote uitdagingen, waarin ze niet altijd weten hoe ze juist kunnen handelen. De veranderende norm en de aandacht voor omgangsvormen op de werkvloer leiden ertoe dat leidinggevenden steeds meer en vaker in een lastig parket terecht komen. Wat betekent dit voor het functioneren van leidinggevenden? En hoe kan dit in de beoordelingscyclus worden verwerkt?

Aanmelden:

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op 14 juni in Haarlem! Meld je aan via onderstaande link.

Inschrijven